Fasadmålning Stockholm

Fasadmålning Stockholm - vi gör jobbet effektivt

Skillnaden mellan en fasadmålning och en målning som sker inomhus är att den förra kommer att kräva lite mer. Detta både vad gäller grundarbetet och vad gäller själva valet av färg. Det senare är en faktor att ta stor hänsyn till.

Vilken färg du använder avgör skyddet för det underliggande materialet. Här menar vi givetvis inte kulören - du kan fortfarande hitta färg i olika kulörer och nyanser. Men den färg som väljs måste väljas med omsorg och med kunskap om vilket material den ska appliceras på.

Anlita oss för professionell fasadmålning i Stockholm. Vi målar både träfasader och putsade fasader villor, radhus samt flerbostadshus.


Väder och vind påverkar

Andra faktorer spelar också roll. Bor du exempelvis vid kusten och nära havet så kan detta spela roll i vilken färg som bäst lämpar sig. Även bortsett från ett gediget grundarbete och ett genomtänkt val av färg så blir en fasadmålning krävande.

Detta sett till att man måste vara noggrann med att välja rätt dagar och försöka hitta en dag utan för starkt solsken - men utan att det regnar. Temperatur och luftfuktighet spelar stor roll för hur pass snyggt och, framförallt, hållbart resultatet blir.

Säkerhet är viktigt vid fasadmålning

Utöver detta så handlar det även om säkerhet som en tydlig skillnad mellan en fasadmålning och en interiör typ av målning. Ramlar du i samband med att du målar fasaden så kan du göra dig fruktansvärt illa.

Det går, baserat på detta, inte att använda en vanlig stege - en fasadmålning kräver en ställning och detta både för säkerhet och för att kunna arbeta effektivt. Baserat på allt detta så blir det ofta en överraskning för många privatpersoner då man väl ska måla sin fasad.

villamålarna i mälardalen - Fasadmålning Stockholm

Anlita oss för ett tryggare jobb

Den vecka man tänkt sig avsätta för projektet blir snabbt två- tre veckor och med detta försvinner också semestern. Det är av dessa anledningar man bör anlita oss för en fasadmålning. Vi har lång vana av att måla fasader av alla tänkbara material och vi har all utrustning som krävs för att leverera ett jobb i enlighet med den tidsplan vi satt upp - och till det pris vi avtalat.

Gällande priset så är en fasadmålning hos dig som privatperson något som inkluderas i Rot-avdraget och med detta kan du således dra av 30% av den totala arbetskostnaden - med ett årligt och personligt tak på 50.000 kronor. Det belopp som motsvarar Rot drar vi dessutom direkt på fakturan och vi sköter all administration med Skatteverket.

Fasadmålning på större fastigheter

Vi erbjuder även professionell fasadmålning för fastighetsägare och hos BRF:er. Vid större projekt är planeringen avgörande och målet är alltid att leverera ett jobb som håller högsta klass, som sker inom den överenskomna tiden och till det pris vi avtalat om. En fasadmålning hos en BRF kommer att innebära att de boende påverkas i vardagen. Större ställningar sätts upp och med detta så kommer exempelvis utsikten att försvinna medan målningen fortlöper.

Vår ambition är alltid att påverka så lite som möjligt. Material plockas undan, skräp och annat tas om hand och vi ser givetvis till att ingen obehörig kan ta sig upp på ställningarna efter att vi gått hem från dagen. Här - precis som vid alla andra projekt - så blir dialogen och kommunikationen viktig. Vi håller er uppdaterade om hur allting går och lämnar regelbundna rapporter om hur allting flyter framåt. Det skapar mindre risker för missförstånd.

villamålarna i mälardalen

Garantier och uppföljning

Vi är en seriös målerifirma i Stockholm som alltid försöker bygga långsiktiga samarbeten och relationer som håller i tiden. Vi ska vara ditt val även för framtida fasadmålningar och för andra typer av målerijobb. Vi ser alltid till att lämna resultat som håller över tid och som ser snygga och prydliga ut - i linje med dina önskemål och ambitioner.

Givetvis lämnar vi även garanti på våra jobb och vi följer alltid upp de avslutade uppdragen i syfte att säkerställa att du som kund och beställare är nöjd. Om det finns något att anmärka på så rättar vi till detta. Din fasadmålning ska alltid hålla högsta klass och målet är att du ska rekommendera oss vidare till andra.

Välkommen till Villamålarna i Mälardalen!

Experter på fasadmålning